Leif GW och det nya spåret

Paul Smiths januari-kommentar til juldagernes tidningsskriverier om Palmemordet:

När jag i 2012 gav ut boken Palmes morder?, sågade Leif GW Persson strax boken utan även att ha haft den i handen.

Det gjorde han, därför att han (förmodligen) trodde, att jag pekade på Alf Elvin Lundin, som gärningsmann. Det går fint i hop med, att han beskrev ‘min’ gärningsmann som “en stollepelle från början till slut”. Det var just vad sjukvårdaren Alf Lundin var. Han skrev t.ex. brev till polisen med falske vittnesmål.

Och  likesom Christer Andersson begick Alf E. Lundin självmord. Men motsatt Lundin sökte Andersson absolut inte 15 minutters beröm i media.

Tvärtom: I åretal lurade han polis (och folkbokföring) med en falsk adress. Polisens kallelser till honom om att få sin Smith & Wesson .357 Magnum testat, kom retur från hans falska adressen, Huggarvägen 9 i Västerhanninge. Och ingen inom polisen undrade sig – även att han enligt folkbokföringen bodde på en våning, som icke fanns. Huset var en våning lägre (!).

I polisens interna material beskrevs Alf Lundin som GA = Gärningsmanns profil Nr. 1. A = 1, i och med att A är alfabetets första bokstav. Och Alf Lundin bodde – som Christer Andersson – i närheten av Grand Bio. Han bodde i Dalagaten, medan Christer Andersson (gärningsmanns profil nr. 8 eller GH) bodde i Hälsinggatan. Christer Anderssons initialer är CA och förmodligen har Leif GW i telefonen misuppfattat CA som GA = Gärningsmannsprofil nr. 1. Dvs Alf Lundin.

Palmes Morder

Ingen journalist – dansk eller svensk – tog kontakt till mig om hans “sågning”.

Missförståndet blev därför aldrig klarat upp. När Leif GW har talat, är dett som självaste påven har prädiket. Ingen inom Sveriges journalistkår – eller Danmarks med för den sakens skuld – vågar att konfrontera honom med enbart en kritisk fråga.

När ‘sågningen’ var färdig, körde Leif GW vidare med sine fåniga konspirationsteorier. Ursäkta tautologin.

Men nu har det icka bara kommet nya bollar på Leif GWs suppa. Där har kommit ny suppe på bollerna!

SanneT

Han är nämligen blivit kontaktat av en person, som har levererat en patron, som mycket väl kan vara avskjutit av mordvapnet. Sedan har vapnet blivit överlämnat till Leif GW och sen till polisen.

Men Djävulen sitter i detaljen:

Bemärk, att när Leif GW i dessa dager är i media, talar han for första gången icke längre om en konspiration. Han talar enbart om ett möjligt gärningsvapen.

Klokt, Leif GW Persson!

PS: Sanne T’s teckning är gjort omedelbart efter mordet, medan bilden på boken är från 1994.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *