Ny bok pekar ut Christer Andersson som Palmes sannolika mördare

Pageflex Persona [document: PRS0000038_00073]Den svensk-nederlandske journalisten Marc Pennartz har en alternativ förklaring till mördarens färd efter korvkiosken på Sveavägen.

Den finns i hans bok ’10 Redenen Waarom Zweden DE MOORD OP OLOF PALME Niet Oplost’.

Marc Pennartz berättar för Paul Smith:

“Kerstin Nordström såg en man bakom Palmeparret – om det var Olof och Lisbeth – korsa Sveavägen, men hon minns inte att mannen faktiskt korsade hela gatan och kom till andra sidan. Jag kan tänka mig att han bestämde sig för att gå tillbaka när han var halvvägs övergångsstället och då såg att Palme stannade vid Sari. Att skjuta Palme vid Sari var riskabelt  – jmf Gärningsmanns-profilen – och dessutom var det lättare att följa Palmeparrets rörelser från västsidan.

Om det var så, förstår vi varför Fauzzi och Björkman inte såg någon bakom Palme, förutom att Fauzzi troligtvis såg Björkman. Det förklarar också varför Najic inte längre såg “Grandmannen” när han tittade någon gång till – Grandmannen var då på övergångsstället. Och det stämmer in med vittnet X-lund.

Även Morelius har sagt någon gång att Gärningsmannen kom från reklampelaren – det var kanske när Gärningsmannen korsade Sveavägen.”

Paul Smiths kommentar: – Det kan mycket väl ha hänt på detta sättet.

Om ni läser nederlandsk, då finns där MER INFORMATION HÄR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar