Gunnar Wall och gangstermord

Boken ‘Konspiration Olof Palme’ drabbas av brist på research.

Konspirations-anhängaren Gunnar Wall har inte kol på fakta i boken ‘Konspiration Olof Palme’. Han går emot t.eks. FBI – eller Säpos f.d. operationelle chef, P-G Näss – som säger, att professionelle altid mördar på ett ställe, som dem 100 pct. kontrollerar. Ofrets hem föredras.

Som bevis omtaler Gunnar Wall 14 mord på gangsterledare, flest från USA, som alla blev mördade utanför hemmet.

Javisst, men deras hem var skyddade av livvakter. Det var rena Fort Knox. Därför fick dem mördas någon annan stans. Oftast på gatan.

Men Olof Palme hade ALDRIG livvagter, när han var ledigt från jobbet och befant sig i Stockholm. Han hade heller aldrig livvakter på trappan till Vasterlångatan 31. Att döda honom i lägenheten var det enklaste. Låsen til porten var sönder. Ett knuff på dörren och man var inne på trappen.

Om Gunnar Wall hade tänkt sig om, då hade han tänkt över, vad han själv skriver p. 182:

Charles 'Lucky' Luciano

Charles ‘Lucky’ Luciano

“Gangsterledaren Salvatore Maranzano blit skjuten till döds på sit kontor i New York av några män som fått komme in sedan de påstått sig vara från skattemyndigheten.”

JUST DET, Gunnar Wall!

Charles ‘Lucky’ Luciano visste, att Maranzano var skyddat i hemmet. Därför lurade hans kumpaner sig in på hans kontor. Om dem INTE hade haft falsk legitimation från skattemyndigheten, hade dem aldrig kommit levande in till Moranzano.

Och inte bara det: Om dem som falska skatterevisorer hade uppsökt Maranzano på hans bostad – där han enbart var i sin fritid – hade livvakterna fått misstanke, och dem var inte häller kommet levande därifrån.

Beträffande Olof Palme var det mycket enklare:

 1. Ring på dörren.
 2. Mörda Palme och Lisbeth.
 3. Metod: Pistol med ljuddämpare.
 4. Ingen vittnen – och dubbelt-mordet ville först bli upptäckt tidligst nästa morgen eller förmiddag. Eller mera sannolikt: Måndag efter helgen.
 5. Varför göra det enkla komplicerad?
 6. Att mörda en människa utan livvagtsskyd i hans lägenhet är inte raketvetenskap – även att huvudparten af Sveriges journalistkår tror detta. Det är enkelt, jmf. t.ex. den danska motståndsmannen ‘Flammen’, som utförde sine första 2 likvideringer av Gestapo-tjallare på just dette sättet. Enda skillnad: Han använde en vanlig pistol.

  'Flammen' alias Bent Fauerschou Hvid

  ‘Flammen’ alias Bent Fauerschou Hvid

 7. Om et mord på en person utan livvagter verkligen var så svårt, som konspirationsfolket  – och många inom Sveriges journalistkår –menar, varför kunde den danska motståndsrörelsen då likvidera drygt 400 Gestapo-tjallare från hösten 1943 och fram till 5. maj 1945?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar