Stackars Stig Engström!

Intellektuell lathet är orsaken till, att ’Skandiamannen’ Stig Engström blev misstänkt för att vara Olof Palmes mördare.

Ingen tänkte på, att hele 3 olika vittnesprotokoll från Rikskriminalen måste kombineras.

Engströms svenske jakthundar översåg dem 2 andra: (Huvud-) PROTOKOLL I och Tilläggsprotokoll B

Dem använda enbart PROTOKOLL III, Brottsplatsen och vittnesförhören.

Protokollen med vittnesförhören är den absolut mest omfattande: Den är 4 cm. tjock, medan TILLÄGGSPROTOKOLL B är 0,8 cm tjock och (Huvud-)PROTOKOLLEN är 0,5 cm. tjock.

När man enbart läser den tjocka protokoll med vittnesförhören, hittar man INTE Stig Engström i protokollen, vilket har fåt t.ex. ‘dokumentaristen’ Thomas Pettersson till att tro, att när han inte omtales i denne protokoll, då var han inte på mordplatsen, men hade i stället mördat Palme och var stuckit i väg.

Sedan roade han sig med att uppträde i media, därför att sådan beter seriemördare sig, jmf. FBI. Vilka mord Engström sedan har begått, får vi dock inte att veta.

Dom 2 andre protokoll

När man sen ser i TILLÄGGSPROTOKOLL B hittar man hans förklaring om, hur han kom till platsen just efter mordet, vad han så och hur han bl.a. talade med Lisbeth Palme:

”… jag har blivit skjuten i ryggen, säger hon. Men jag kunde inte se någonting på henne, som tydde på, att hon hade blivit skjuten. Hon var dessutom väldigt rörlig och hoppade upp och ner. Men jag tog det som en ren inbillning ifrån hennes sida.”

Går man sen till (Huvud-)PROTOKOLLEN (0,5 cm. tjock), läser man bl.a. Lisbeth Palmes förhör med Gunnar Hierner & Lars Thonander:

”Hon hörde sedan ytterligare en knall och kände en stark sveda långs ryggen”.

Ergo: Hon BLEV träffat och det upptäckes sedan på sjukhuset, där en sjuksyster förband såret och lånade henne en ren skjorta från sjukhusets depot.

Men där gick 10 månaden, innan polisen upptäckte att det faktisk var sanningen.

Hur kunde Stig Engström då tala om det?

Om det inte var, därför att hans berättelse är sand?

Thomas Pettersson var en av dem, som inte orkade att kombinera 3 protokoll. Det gav honom ”Dem grävande journalisters” pris.

Moralen: Gräv med en tesked, och du får fina priser från lathetens journalistiska avantgarde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar