Walkie-talkie männen i repris

Spionjägaren Olof Frånstedt

Expressens Micke Ölander gör den 4. maj 2014 ett stort nummer ut av, att Säpos f.d. chef för kontraspionaget, Olof Frånstedt, i sin bok Spionjägerna, pekar på en “hemlig spaningsgrupp inom den militära underrättelsestjensten”.

Gruppen skulle ha spanat mot Olof Palme och dem många påståenden om “walkie-talkie män” nära mordplatsen, skulle ha samband med mordet.

Paul Smiths kommentar:

I min danska bok Opklaringen af et meget omtalt mord från 2006, påpekas, att det kan ha varit spaning på Palme på mordnatten. Inte sannolikt, men möjligt. Om det var, var det folk, som ville avslöja, att Olof Palme var Sovjet-spion.

När bevisen var hemma, skulle han sen grillas levande i full offentlighet. Men mordet fick dem att stoppa snabbt.

Palme blev nämligen inte mördat av en proffs, men av en amatör: Ett skott emot kroppen och sen ett som snuddade Lisbeth Palmes rygg.

Dom professionelle danska polismän, som från hösten 1943 till 4. maj 1945, likviderade Gestapo-tjallare i Jylland, ville skaka på huvudet av ett sådant amatör-beteende.

Professionella avslutar alltid med huvudskott. Samma proffs hade dödat makarne Palme i lägenheten. Metod: Pistol med ljuddämpare, och mordet hade kanske först upptäckts måndag morgon – tre dagar efter mordet.

Samma professionelle hade varit informerade om, att Palme aldrig hade livvakts-skydd, när han hade ledigt och var hemma i lägenheten på Väster Långgatan.

Varför göra det enkla komplicerat?

ove on March 28, 2020 at 1:38 pm said:

Hei,
Tenker litt på dette igjen.
En proff ville nok ikke skyte i hodet med Magnum 357, da dette ville føretil at blod ville sprute ut, og man kunne få det på seg.
Men en proff ville kanskje derfor ikke bruke en slik revolver – nettopp av denne årsaken.

her er en sak om blodsprut: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20936481

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *