Konspirationsteorier

Av PAUL SMITH

Konspirationsteorier är dom sekuläre samhällens religionsersättning, konstaterade Karl Popper: [1]

”Tron på de homeriske gudar, vilkens sammansvärjningar förklarar historien om den trojanske krig, är försvunnit. Gudarna är blivet uppgivna. Men deras platts är blivet taget av maktfulla människor eller grupper – dystre pressionsgrupper, vilkens ondska är ansvarig for all den ondska, vi lider under (…).”  

Karl Popper.

Det betyder självklart icke, att konspirationer icke förekommer. Men dem avslöjas alltid som konspirationer. 

Det gäller för mordet på Cesar. Det gäller för mordet på Erik Klipping i Finderup i 1286. Det gäller för mordet på Gustav den III. ved maskeraden i Stockholm i 1792. Abraham Lincoln i 1865. 

Palmemordet dokumenterar, att liksom sekulära samhällen skapar konspirationers-teorier i stället för “Gud”, då gör sekuläre tidningar, som t.ex. den danska tidningen Politiken det också.

Även om tidningen icke svärjer till Sions vises Protokoll, kan mindre också göra det.

På redaktionen vil man därför icke veta av, att Palmemordet kanske förorsakades av en ensam Palme-hatare.

Just mannens ensamhet var kanske en av orsakerna till, att det tog så lång tid att hitta fram till honom. När enbart få kände Christer Andersson, kunde ännu färre ge polisen en tipp.

Occam med sin rakkniv.

Förmodligen har tidningen aldrig hört talas om ”Occams rakkniv” – den medeltida franciskanermunkens tankeregel att i valet mellan en enkel förklaring och en komplicerad bör man alltid välja den enkla.

Christer Andersson är denna enkla förklaringen.

På 25-årsdagen för mordet gav Politiken “polis-professor” Leif GW Persson platts för att lansera sin konspirationsteori:

Leif GW Persson vid Tunnelgatans trappa.

”Det mest sannolika är, at mordet blev planerad av flera personer i gemenskap.

Det måste ha varit personer relativt nära på Palme, som har haft et kännedom om, vars Palme befann sig den afton, och att han icke var skyttet av livvakter.

Därför är det mest sannolika, att det är folk innan för militären, polisen eller säkerhetstjänsten.”

Leif GW Persson – och Politiken – vet tydligen icke, att Palme aldrig havde livvakter, när han hade ledigt.

Leif GW Perssons gärningsmän kunde därför hade ringt på Palmes dör och mördat makarna Palme i lägenheten med pistoler med ljuddämpare, och dubbelmordet ville först bli upptäckt näste förmiddag – eller senare i och med att nästa dagen var en lördag.

Sådan hände det inte, och därför ligger polisspåret död.

Varför göra det enkle komplicerat?

Politikens konspirations-impressario Bo Maltesen vil icke veta av enkelhet.

Därför hade han enbart hån, spot och gapskratt till övers för boken Palmes Mördare? den 28.7.12.

När konspirations-teorierna just är en religions-ersättning, är det icke alls konstigt, att Politiken absolut inte ville ge Paul Smith möjlighet för att svara på angreppet – än icke i en insändare på under 100 ord.

Palmemords-konspirationer är nämligen icke en fråga om fakta.

Det är en fråga om religion. Det förklarar varför Bo Maltesen bl.a. förteg följande i sin bortdömning av Palmes Mördare?:

1)   Christer Andersson hade tidigare skjutit sitt tv i sönder, när Palme var på skärmen.

Ulf Åsgård

2)   Polisens profilexpert, psykiater Dr. med. Ulf Åsgård er enig med ’Palmes Mördare?’ i, vem som är den sannolika gärningsmannen till Palmemordet.

3)   Gärningsmannaprofilen stämmer med Christer Andersson på i alt 15 punkten.

(Paul Smith testade den på sig själv, och på honom stämde den enbart på ett punkt: “Överdriven intresse för Palmemordet”.)

4)   Andersson lurade genom flera år folkbokföringen (och polisen) med en falsk adress.

5)   Han hade inget alibi.

6)   Christer Anderssons Smith & Wesson .357 Magnum-revolver är den enda av de 650 laglige relevante revolvertyper, som befanns i Stockholms-området på mordtidpunkten, som icke är prov testat.

Politiken och Bo Maltesens metod är alltså förtigandens metod. Den är set förut:

Joseph Goebbels

Bo Maltesen?

Efter 1. Världskrig undersökte den tyske härledning den procent vise andelen av tyske judar i armén under kriget. Dom var överrepresenterade i förhållandet till deras andel av befolkningen.

Därför blev undersökningen sekretessbelagd. Judarna kunde likaväl icke användas som syndabockar för nederlaget.

Bo Maltesens och tidningen Politikens medvetna förtigande är också en form for lögn.

Konspirations teoriernas ‘Hall of Fame’

Som det dokumenteras ovanför, är kritisk tänkande icke vad konspirations-folket är bäst på.
Därför vill denne avdelningen av www.palmemordet.eu skoja med att berätta om dem många, där levererar konstiga teorier i konspirations-tävlingen – dvs alla dessa som söker en plats i konspirations-teoriernas ‘Hall of Fame’.

[1]Jmf. Karl Popper: Det åbne samfund og dets fjender, Bind. 2, p. 106, Forlaget Spektrum, 2000.

Jan on March 3, 2016 at 12:29 pm said:

Ang. Sydafrikasporet.
En ting er rygter og konspirationsteorier(faktisk næsten det eneste man kan finde om emnet) fra visse om, at Sydafrika skulle stå bag mordet på Olof Palme. Men i den reelle virkelige verden, havde apartheidregimet så så meget at vinde på Olof Palmes død, at det ligefrem er tænkeligt, at de skulle have ønsket hans død forvoldt ved et mord? Omend Palme var en stærk modstander af regimet og Sverige støttede ANC med penge. Der var vel mange andre lande også, som gik med i kampen mod apartheid, og som boykottede Sydafrika. På den måde stod Olof Palme vel ikke alene.

adam on November 22, 2015 at 4:43 pm said:

Hej Paul,
tack för en bra hemsida med mycket intressant läsning. En fundering kring “det andra skottet”:
Du, och många andra, hävdar ju att det andra skottet, dvs det som snuddar Lisbets rygg bevisar att GM var en van skytt eftersom en revolver “drar” åt höger när hanen spänns med avtryckaren. Det skulle alltså vara frågan om en van skytt som siktar på Lisbet. Min fråga: kan man inte lika gärna tänka sig att det handlar om en ovan skytt som siktar på Olof också med det andra skottet? Alltså, att revolvern drar åt höger och att han då istället nästan träffar Lisbet som ju går till höger om Olof sett från GM:s position.

PaulSmith on December 1, 2015 at 10:15 am said:

Tänktbart, ja.
Och beträffande ‘van’ eller ‘ovan’, då var han iallafall ovan som ‘hitman’, jmf. att fler vittnen beskriver, hur han efter dem 2 skott, verkar förvirrad ett sekund eller två.
Det verkade som om han först nu skulle fatta ett beslut om hur han vidare skulle agera.
En proffs hade inte agerat så.

Anna Ståbi on July 15, 2015 at 6:11 pm said:

Hej! Jag är nybörjare inom detta ämne. Jag har bara läst Gunnars Walls bok samt sett de dokumentärer om Palmemordet som finns att se på Youtube. En sak har blivit klar för mig. Det tycks finns många besynnerliga ting kring mordet och kring spaningen/utredningen.
En sak undrar jag mycket över. Kanske vet du? Varför säger man i den första nyhetssändningen efter mordet (Extra Rapport kl 4 samma natt), att Palme sköts framifrån med två skott, men senare säger man bakifrån med ett skott.
Och är det sant att Palmes kropp försvann i ett och ett halvt dygn från platsen där den obducerades, och senare dök upp på Skogskyrkogården i en bil? Eller att platsen där Palmes kropp obducerades bombhotades, och därför utrymdes under många timmar?

PaulSmith on August 9, 2015 at 9:30 pm said:

Hej Anna Ståbi,
beträffande det första, då så man säkert så på nyhetssändningen, därför att media inte visste, att skott nr. 2 hade snuddat Lisbeths rygg. Och att man sa, att Palme hade skötts framifrån berodde på, att obduktionen av självklara orsaker ännu inte hade offentliggjorts.
Beträffande det det sisste, då tror jag, att du kan glömma det. 🙂
Hälningar
Paul S.

Lars-Erik Svahn on April 15, 2015 at 9:28 am said:

Trots allt så finns konspirationer och en del av dem har bekräftats . Men i och med att de är hemliga så vet inga utomstående något, men en del av de som anar något börjar fantisera. Ibland för att de lurar sig själva och ibland med ett politiskt syfte.

Det skulle inte alls förvåna mig om Eugene de Kock var inblandad i MOP. Birgitta Wennerlings teckning tillsammans med Mårten Palmes vittnesmål från ABF-bokhandeln visar i vart fall att någon med liknande signalement sågs där vid Grand efter bion.

Sökte konspiratörer bland vana mördare som tyckte illa om Olof Palme så kan Eugen de Kocks namn mycket väl blivit aktuellt. Dessutom så besökte de Palmehatande nazist-poliserna Sydafrika och kan mycket väl ha haft kontakt med och kanske lejt de Kock.

PaulSmith on April 16, 2015 at 9:20 am said:

Jag tror gerna, att Sydafrika önskade Palme död. Men varför shicka en gm, som gorde allt för att exponera sig, jmf. vittnet Hubert F’s vittnesmål?
Det är väl ganska sammanfattande för mannens beteende:

“Mannen ställde sig sedan att titta på Grand genom en liten ruta i busskuren. Han tittade ej i riktning mot kommande buss. Under nästan hela tiden F. väntade på bussen såg han mannen gå omkring, förbi Grand och titta in, titta upp på Kammakargatan, åter ställa sig i kuren, titta på F., som för att se vad denna var för typ och sedan återgå till att spana mot Grand. (…) När F.s bus kom hade nästa föreställning börjat [ = filmen makarne Palme så, PS], mannen åkte ej med bussen.

F.s intryck var att mannen spionerade på någon kvinnlig bekant, som var ute med någon annan.” (Förundersökningen mot Christer Pettersson, Protokoll III:1, p. 39).

Hade Sydafrika verkligen inte mer professionelle folk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *