Magnus Utvik är forfört av en fånig teori

MagnusU

Magnus Utvik

Bok recensenten Magnus Utvik från STV1 är förfört av Gunnar Walls nya bok om Palmemordet, där den (engång) hemlige Stay Behind Grupp utpekas som Palmes mördare.

När Utvik sist i september 2015 var på morgon TV funderade han tydligen inte över, att 3 personer enbart kan hålla på en hemlighet om 2 av dem är döda jmf. Leif GW Persson – i en av hans mer lysa stunder. I Gunnar Walls teori ingår ett helt kompani gärningsmän med bl.a. walkie-talkies.

Sådan agerar professionelle inte. Dem söker inte uppmärksamhet. Dem er max två.

Om (några) inom Stay Behind ville döda Palme i 1986, hade dem kunde göra det utan svårigheter. Han hade ALDRIG livvaktsskydd, när han var hemma i Stockholm.

En – eller två – gärningsmän kunde ha tagit sig in i lägenheten på Västra Långgatan medan Palme var på bio med Lisbeth fredagen den 28 februari. Porten till trappen kunde öppnas med en knuff, jmf. polisutredningen.

När paret hade kommit hem, kunde dem dödas med pistoler med ljuddämpare och mordet hade först upptäckts måndagen efteråt.

Författaren Paul Smiths kommentar:

”Jag är magister i historia och filosofi. Vi historiker intresserar oss inte for konspirations-teorier. Vi intresserar oss enbart för konspirationer. ‘Teorierna’ överlämnar vi gärna till Hans Holmér, eller journalister som Gunnar Wall och Lars Borgnäs samt sociologer som Leif GW Persson.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *