Stackars ‘Skandiamann’!

Tillfälligt vittne pekas ut som Palmes mördare

I boken Nationens Fiende pekas den så kallade ‘Skandiamannen’ ut som Palmes mördare jf. Kvällsposten från 1 mars 2016. Mannen bak detta idioti heter Lars Larsson och i boken kallas ‘Skandiamannen’ för Sture E., vilket ju och så är ganska nära hans verkliga namn: Stig Engström. Han lever inte längre, men her får han upprättelse för dem falska åklagelser.

IMG_0377

Lars Larssons ‘bevis’:

“Om nu “Skandiamammen var mytoman, hur kommer det då sig att han var den ende som sett det vittne som stått i ett prång längs mördarens förmodade flyktväg (…) ?

Låt oss gå till Engströms eget vittnesmål:

“Engström frågade vidare: Hur var han klädd?; “Mörkblå täckjacka”, svarade Lisbeth Palme.

Engström tittade i den riktning Lisbeth Palme pekat. På Tunnelgatan håller man på att bygga om ett hus. Där står byggnadsbaracker i tredubbel höjs staplade. Belysningen är dålig. Det enda ljus som lyser är på et kulturhus i Luntmakargatan 14.

Vid detta kulturhus står en man, som Engström endast kan uppfatta i siluett. Mannen står blixt stilla. I konturen ser det ut som om mannen har täckjacka. Åldersmässigt som en ung man ca. 20-25 år gammal.

Engström släppar mannen med blicken för en stund. När han sedan tittar åt mannens håll är denna borta.” [1]

IMG_0380

Polisens foto av Lars Jeppson. Han har samme kläder på sig, som när Palme mördades. Bl.a. en blå täckjacka.

Engström såg vittnet Lars Jeppsson

Om man har läst vittnesmålen, är det helt tydligt, att Engström har sett vittnet Lars Jeppson, vilket helt stämmer med Jeppsons egen förklaring:

“Han [Jeppsson] hör att smällarna kommer nerifrån Sveavägen och tittar till neråt och ser en man falla omkull nere vid korsningen Sveavägen. Jeppsson uppger, att mannen är skymd för honom så länge han upprätt men blir synlig framför barackerna när han faller. Han ser sedan en kvinna som faller ihop bredvid mannen och skriker till.

Han hör sedan springande steg på Tunnelgatan i riktning mot sig själv. Dessa steg är på norra sidan av barackerna. Jeppson vänder sig om för att se den springanden personen. Jeppson själv befinner sig då några steg in på Tunnelgatan på söder sida om baracken.

Engström

Engströms likhet med Christer Andersson är svår att bortse ifrån. Polisens foto är från 10. mars 1986.

Han ser sedan en man springa uppför trapporna mot Malmskillnadsgaten. Jeppsson står först stilla på sin plats… (…) därefter bestämde sig Jeppson för att följa efter den springande mannen. I det läge hade han förstått vad som hade hänt…” [2]

– Här finns förklaringen till, att “mannen är borte”. Han sprang efter mördaren!

  • – Jag har blivit skjuten i ryggen!

  • Men det fins mer: Engström hör och så att Lisbeth Palme säger till en polis, att “hon hade blivit skjuten i ryggen”.
  • Når Lisbeth kommer fram till sjukhuset och drar av sig sin överrock, är hendes skjorta blodig på ryggen. En sjuksyster upptäcker det. Projektil nr. 2 hade snuddat hendes rygg och sjuksystern tar hand om det och låner hende en bluse. Det kan Engström enbart säga, därför att han fanns på platsen.
  • Det tar 10. månaden innan polisen upptäcker samme sak, jf. Jan Olsson og Ulf Åsgård: The Murder of Olof Palme. Crime Analysis and Offender Profile, Swedish National Criminal Investigation Service, Stockholm, 1996, p. 77.
  • Kom igen Thomas Pettersson!
  • Yvonne N’s samtal med polisen:

  • När Yvonne N, som så mördaren springe David Bagares Gata österut, kommer ned till mordplatsen, har hon ett kort samtal med en polis. Det kan Engström och så berätta. Det samma kan Yvonne N. [3]

Christer Andersson anno 1994.

Det är  tydligt inte svårt att bevisa att Engström var ett av vittnen på mordplatsen. Det enda som behövs är att läsa vittnesförhören.

Om det påstås, att Engström är gerningsmann, då krävs, att en Harry Potter-förklaring byggs till. Dvs. att han BÅDE sprang från platsen, OCH förblev på mordplatsen.

NOTER:

[1] Jf. Förundersökningen mot Christer Pettersson, Tilläggsprotokoll B, p. 44.

[2] Jf. Förundersökningen mot Christer Pettersson, Protokoll III:2, p. 480-481.

[3] Jf. Förundersökningen mot Christer Pettersson, Protokoll III:2, p. 555.

fredrik on July 19, 2018 at 12:31 pm said:

Det pratas om att stay behind skulle vara inblandade i mordet.
Stig Engström var ju själv involverad i den rörelsen, kan det vara så att han mycket väl visste vem mördaren var?
Hans beteende på mordplasten kanske bara var ett sätt att förvilla alla och ge mördaren ett duktigt försprång

PaulSmith on July 19, 2018 at 3:25 pm said:

Hej fredrik,
läser man Daniel Gansers bok “NATO’s Secret Armies, Operation Gladio and terrorism in Western Europe”, 2005, är det klart, att Stay Behind begick mord på politikere i Grekland, Italia och Tyrkiet. Dessutom stod dem bak många terroraktioner mod “vanligt folk” för at destabilisera landet, tex. bomben i väntesalen för 2.klass passagerare på Bologna Centralstation.
Men längre norrut, som i Belgien och Vesttyskland, stod dom enbart bak några enskilde – men likavel hemska – mord på helt vanligt folk, men dem mördade ingen politikare.
Nord för den danske gränsen syftade dem enbart med spionage emot kommunister och ‘vänter-ister’. Men ingen mord eller terrorism.
Därför tror jag inte, at dessa Medel-Svensson’er och grå-sosser i Sveriges Stay-Behind plötsligt skulle få den radikala idé att mörda Palme.
Ergo tror jag inte heller, att Skandia-mannen visste något alls.
Han var på väg hem och fick sitt livs upplevelse. 🙂

Mattias on January 24, 2017 at 10:21 am said:

Hej,

Rätta mig om jag har fel, men Lars Jeppson står söder om Barackerna medan Stig E säger att han ser Lars J norr om barackerna. Således går väl inte deras vittnesuppgifter ihop?

Tack ändå för din teori om CA, vilken jag tycker är otroligt intressant.

Mvh

Mattias

PaulSmith on January 26, 2017 at 12:22 pm said:

Hej Mattias
Det är korrekt, men läser man hans 30 sidors vittnesmål, finns det många detaljer, där går i hop med dem andra vittnen.
Tyvär har han talad med en reporter jmf. protokoll av 10. mars:
“… men jag har talat med en tidningsreporter som är helt övertygad om att förhållandet är omvänt, vittnet Lars är till höger och mördaren har sprunget till vänster. Därför vet jag inte om det är vittnet Lars eventuelt, eller om det eventuellt är mördaren jag har sett.”

Hälsningar
Paul S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar