Palmemordets ’experter’ sågas i ny bok

Av PAUL SMITH

När boken ‘Palmes Morder?’ kom ut i 2012, blev den strax ”sågat” av ’polisprofessor’ Leif GW Persson.

Orsak? Förmodligen trodde Leif GW, att jag med ”Christer Petterssons dubbelgångare” utpekade sjukvårdsbiträden Alf Lundin som Palmes mördare.

Forside kopi 1. Liksom Christer Andersson hade levde Alf Lundin inte längre.

2. Liksom Christer Andersson bode han i närheten av Grand. 10 minuters promenad, medan Christer A. hade 20 minuters promenad.

3. Liksom Christer Andersson var han på den lista över misstänkta, som polisen utarbetade på bakgrund av kriminalkommissarie Jan Olsson och psykiatriker Ulf Åsgård Gärningsmannaprofil.

4) Alf Lundin var nr. 1 på listan. Christer Andersson var nr. 8.

En stollepelle

Leif GW uttalade, att ”mannan var en stollepelle från början till slut.” 

En precis beskrivning av Alf L, som skrev brev till polisen med falska vittnesuppgifter och gärna uttalade sig till medierna.

Men inte av Christer Andersson, som var intelligent och förstod att krypa under polisens radar med bl.a. en falsk adress.

Jag tog Leif GW:s ’sågning’ i lugn och ro, var övertygat om, att svenska journalister ville ha min kommentar till ’sågningen’. Då kunde jag förklara förväxlingen. Ingen ringde.

Men det var tydligt, att när Leif GW har höjd sin röst, då vågar ingen svensk kriminalreporter ställa honom en enda kritisk fråga.

Dem säger enbart: – Jawohl Herrn Polizeiprofessor!

Leif GW är icke den enda, som kan lära sig av Palmemordet. Historier og gøglebilleder fra en postfaktuel verden’.

Många av dem så kallade ’experter’ ”sågas” också. Lata skribenter, som inte menar att det är nödvändigt att läsa in på mordsaken. ’Magkänslan’ räcker.

Andra är konspirations-fantaster, som medvetet manipulerar med fakta.

Och får fina bokpriser i tillgift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *