Palmemordets ’experter’ sågas i ny bok

Paul Smiths nya bok om Palmemordet ger historier och gyckelbilder från en post-faktuel värld.

När journalisten och historikern Paul Smith i 2012 gav ut boken Palmes Morder?, blev den strax ”sågat” av ’polisprofessor’ Leif GW Persson.

Orsak? Förmodligen trodde Leif GW, att Paul Smith med ”Christer Petterssons dubbelgångare” utpekade sjukvårdsbiträden Alf Lundin som Palmes mördare.

Forside kopi 1. Liksom Christer Andersson hade levde Alf Lundin inte längre.

2. Liksom Christer Andersson bode han i närheten av Grand. 10 minuters promenad, medan Christer A. hade 20 minuters promenad.

3. Och liksom Christer Andersson var han på den lista över misstänkta, som polisen utarbetade på bakgrund av kriminalkommissarie Jan Olsson och psykiatriker Ulf Åsgård Gärningsmannaprofil.

4) Alf Lundin var nr. 1 på listan. Christer Andersson var nr. 8.

En stollepelle

Leif GW uttalade, att ”mannan var en stollepelle från början till slut.” En precis beskrivning av Alf L, som skrev brev till polisen med falska vittnesuppgifter och gärna uttalade sig till medierna.

Men inte av Christer Andersson, som var intelligent och förstod att krypa under polisens radar med bl.a. en falsk adress.

Paul Smith tog Leif GW:s ’sågning’ i lugn och ro.

Smith var övertygat om, att svenska journalister ville ha hans kommentar till ’sågningen’. Då kunde han förklara förväxlingen. Ingen ringde.

Då fattade magister Smith, att när Leif GW har höjd sin röst, då vågar ingen svensk kriminalreporter ställa honom en enda kritisk fråga.

Dem säger enbart: – Jawohl Herrn Polizeiprofessor!

Med referens till med August Strindberg ger Paul Smith nu tillbaka: – Vi syns i min nästa bok!

Leif GW är icke den enda, som kan lära sig av Palmemordet. Historier og gøglebilleder fra en postfaktuel verden.

Många av dem så kallade ’experter’ ”sågas” också av Paul Smith. Lata skribenter, som inte menar att det är nödvändigt att läsa in på mordsaken. ’Magkänslan’ räcker.

Andra är konspirations-fantaster, som medvetet manipulerar med fakta. Och får fina bokpriser i tillgift.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar