Mordmotiv = Pengar?

Den 10. augusti 1999 frågade Aftonbladets Anders Johansson Palmeefterforskningens fd. biträdande spaningsledare, Ingemar Krusell, om det var möjligt, att Palme-regeringens annoncerade höjning av aktieskatten var ett tänktbart mordmotiv. Krusell:

Krusell

Ingemar Krusell

”Han [= Christer Andersson] var väl inte så stor aktieägare, att han kunnat göra så stor förlust, tycker jag. Men det kan ju vara så att han tillhörde de här kroniska Palmehatarna i övrigt.”

Krusells uppfattning om det ekonomiska motivet dementeras redan dagen efter av Christer Andersson själv, när han blev interviewet anonymt av journalisten Anders Johansson:

”Vet du vad liverage är? Det innebär att du har en aktiepost, så belåner du den, får pengar och köper nya. Så stiger det och då lånar man mera. Det är en toppenaffär så länge börsen går upp. Men nät proppen går ur är det inte riktigt lika toppen. Så jag hamnade på pottekanten finansielt sett.”

Ingemar Krusell menade icke, att Christer Andersson hade ett ekonomisk motiv till att mörda Palme, även om Palme-regeringens planer gjorde, att han teknisk set gick konkurs samma morgon, som Palme blev mördat på kvällen.

Bus-attentat-BvB1

Borussia Dortmunds spelarebuss efter attentatet.

Ingemar Krusell lever inte längre. Han han därför icke ändra uppfattning, efter att en tysk-russisk aktiespekulant försökte att spränga Borussia Dortmunds spelarebus i luften.

Massemordet skulde få klubbens aktier til at gå drastisk ner, vilket ville ge honom en millionvinst.

Penge kan vara ett mordmotiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar