Palmes mördar var högerhands

AV PAUL SMITH

Åklagaren Krister Peterssons och ‘dokumentaristen’ Thomas Petterssons kaster smutts på avlidna Stig Engström.

Följande är från min kommande pamflett ‘Den svenska Inkvisitionen – Ett pressträff med 59 rökslöjor och förtigningar’ om pressträffen på Polishuset den 10. juni, 2020. Boken har jag översatt till svenska, och den kommer senare på året 2021 i Sverige:

“Stig Engström var vänsterhands. Var mördaren det?

Tydligen inte jmf t. ex. Eva Liljedals vittnesmål från 3. mars 1986, då hon som passager i en taxi hör första skottet och straks ser i skottets riktning:

”Liljedal berättar att hon ser när andra skottet avfyras, och då håller gärningsmannen pistolen, riktar med höger hand mot offret. Han skjuter andra skottet och vänder sig sedan åt vänster helt om och börjar springa in i gränden.”

”I taxin var hon tillsammans med två väninnor, som också bemärkte skott nr. 2. Dom säger också, att mördaren höll sitt vapen i högra hand.”

Det framgår icke av Anklageskriften mod missbrukaren Christer Pettersson. Varför? Säkert därför att han också var vänsterhands.

Krister Petersson och Hans Melander fortsatte med Åklagarmyndighetens fifflar-metod från 1988:

Dem tre kvinnors vittnesmål är borttaget från Åklagarskriften emot Christer Pettersson. Petterssons försvarsadvokat fick tydligen inte få se något, som kunde besvärlig göra ett justitiemord på Christer Pettersson.

Redan i 2013 funderade jag över detta, och skrev ett brev till kriminalkommissarie Hans Melander om detta. Han svarade den 29. augusti 2013:

“De handlingar som inte anses vara relevanta för åtalet sorteras bort. Detta kan vara en förklaring till att det finns förhör, som inte är med i protokollet.”

Slutet på kriminalkommissarie Hans Melanders mail:

FÖRSÖK TILL JUSTITIEMORD – I REPRIS!

Nu ser vi samma försök på justitiemord, men nu på den avlidna Engström.

Redan i 2013 undrade jag mig över dom borttagna vittnesmål och mailade en förfrågning om saken till Palmegruppen. Gruppens chef Hans Melander gav följande svar i ett mail:

‘De handlingar som inte anses vara relevanta för åtalet sorteras då bort. Detta kan vara en förklaring till att det finns förhör som inte er med i protokollet.’”

Det kan läggas till, att läser man vittnesförhören från mordplatsen – dvs. Protokoll III:2 – samt Yvonne N’s från David Bagares Gata, da pekar ALT på, att Palmes gärningsman var högerhand:

Anders Lotsson on February 18, 2021 at 9:43 pm said:

Med ett undantag: Lars Borgnäs hävdar i Olof Palmes sista steg att mördaren antingen var vänsterhänt eller, om han var högerhänt, tränad att vid behov kunna skjuta med vänster hand. Jag är inte övertygad om att Borgnäs har rätt – se diskussion på Gunnar Walls blogg.

PaulSmith on February 19, 2021 at 10:11 am said:

Jag håller mig til William av Ockam (1285 – 1349) ock hans ’rakkniv’:
”Man skal icke antaga flera begivenheter [for at förklara en händelse] end nödvändigt.”
Eller, som det säges i USA: – Keep it simple stupid! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *