Oisín 
Cantwells konspirationsteori bättra än Leif GW’s

Palmepoliser, dags att granska Twisted Sister 

Oisin

Oisín 
Cantwell.

Det är hög tid för Palmegruppen att granska Dee Snider-­spåret, skrev Oisín 
Cantwell på sin blogg i Aftonbladet i mars 2013:

Om inte annat så för att Expressen alltsedan förra månadens scoop om att Leif GW Persson numera äger Christer Petterssons gamla barskåp har varit nyhetsledande rörande det nationella trauma som skotten på Sveavägen ännu 27 år senare utgör.

Genom att i dag avslöja att Twisted Sister, en hårdrockgrupp som ingen borde tycka om, tycks ligga bakom mordet på Olof Palme hoppas jag att Aftonbladet ska kunna ta tillbaka initiativet.

Indicierna är så anmärkningsvärt många att journalister, privatspanande professorer och den största polisutredningen i världshistorien borde ha gått i taket för länge sedan.

Twistedsisters

Det faktum att gruppens första spelning någonsin i Sverige var i Stockholm den 28 mars 1986, exakt en månad efter mordet, är bestickande.

Redan det faktum att gruppens första spelning någonsin i Sverige var i Stockholm den 28 mars 1986, exakt en månad efter mordet, är bestickande.

Det var på lång­fredagen, samma dag som ­Jesus korsfästes och dog.

I textarkivets recensioner hittar jag ytterligare märkligheter. Varför spelade gruppen endast tolv låtar denna kväll? Kände musikerna på sig att den dåvarande spaningsledaren Hans Holmér trots allt inte bara hade kurder på hjärnan?

Bandet hade för övrigt ­inte sin ordinarie ljudtekniker med sig. Man behöver inte vara konspirationsteoretiker för att begripa att han visste för mycket.

Och vad menade egentligen Dagens Nyheters recensent Bengt Ohlsson då han dagen efter skrev att sångaren Dee Snider ”våldtar våra känslor av maktlöshet, vrede och otillräcklighet”?

Vi som var med då det ­begav sig vet att det är en kusligt exakt beskrivning av tillståndet i nationen ­tiden efter mordet.
 

Bergling

Stig Bergling

Ju mer jag gräver, desto starkare blir indiciekedjan. Ingen ska till exempel få mig att tro att det var en tillfällighet att Snider hoppade av bandet blott sex dagar efter att spionen Stig Bergling rymde.

Och innan ni nu börjar invända att dessa i och för sig komprometterande omständigheter ligger lite väl långt tillbaka i tiden vill jag påpeka följande:

De senaste dagarna har en auktion om en Twisted Sister-vimpel, inköpt den där kvällen i Stockholm, pågått på sajten Tradera. Utropspris: 1 krona. Fyra bud senare har priset stigit till elva spänn.

Det är skandalöst att Palmegruppen inte har förhört vare sig försäljare eller budgivare.

Aftonbladet

Auktionen upphör, ­ graverande nog, i dag, torsdagen den 21 mars 2013. Case closed.

Oisín 
Cantwell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *